pühapäev, 2. veebruar 2014

Kaitsevägi tähistab Tartu rahu aastapäeva kontsertaktusega

Täna toimus Estonia Kontserdisaalis Tartu Rahu 94.aastapäevale pühendatud kontsert. Kontserdi korraldasid Eesti Meestelaulu Selts ja Eesti Kaitsevägi. Kontserdil esinesid EMÜ meeskoor Gaudeamus ja Viljandi meeskoor Sakala. Loe lähemalt  Vaata  EMÜ meeskoori ansambli EMMA esinemist Estonia Kontserdisaalis  - Mu Eestimaa ja Kuldrannake

1 kommentaar:

  1. Tartu rahu 94. aastapäeva eel otsustas Eesti Meestelaulu Seltsi juhatus, et rahulepingu tähtpäeva auks Estonia kontserdisaalis korraldataval kontserdil esinevad
    meeskoor Gaudeamus ja Viljandi meeskoor Sakala, samuti mõlema koori ansamblid.
    Laulumehi oli seejuures määratud toetama kaitseväe puhkpilliorkester kolonelleitnant Peeter Saani juhatusel.
    Mõlemale koorile tulid need teated üllatusena, aga mitte ka eriti - Oli ju Gaudeamus sügisesel võistulaulmisel näidanud oma head sisu, Viljandi Sakala aga on
    paljudes kontserdisaalides olnud läbi aastakümnete oodatud esinejaks. See meeskoor kuulub oma sünniaastaga 1929 meie riigis veel tegutsevate vanemate kooride hulka.
    Kooris laulab dirigentide Mareks Lobe ja Liis Toomsalu taktikepi all 4O meest. Kooril on ilus ja mehine kõla.
    Kontserdisaalis pidas päevakohase kõne riigikogu esimees Ene Ergma, kontsertosa avas aga piduliku avamänguga "Gloria" kaitseväe orkester.
    Kooride ansamblid ja koorid teenisid seejärel isamaaliste lauludega rohkelt kiitusi. On ju neist paljud hakanud meie südametes helisema varases lapsepõlves.
    Kontsertosa lõppes kooride esituses Villem Kapi "Põhjarannikuga", milles peituvat ürgset ilu aitas mõjukamaks muuta puhkpilliorkester.
    Kontserdi lavastas Virko Annus, kunstiliseks juhiks oli Lauri Breede. Nende mõlema ja Viljandi koori dirigentide aadressil kostis palju kiidusõnu.
    Gaudeamuse lauljatel käis kätt surumas Arnold Rüütel, öeldes, et laulud kõlasid kaunilt ja olid hästi valitud. Mõneti eriliseks tegi kontserdi seegi,
    et vahepaladena lugesid näitlejad Mihkel Kangur ja Rauno Meronen publikule katkendeid väliseestlase William Toomingase mälestusteraamatust.
    See mees oli Tartu rahulepingu sõlmimisel Eesti delegatsiooni sekretäriks ja on paljusid rahukõnelusi hetki meenutanud mõnusa huumoriga.

    Kalju Lomp

    VastaKustuta